Министър Рашков – пазителят на закона и държавността!

BIG5АНАЛИЗМинистър Рашков – пазителят на закона и държавността!

 

Служебното правителство на премиера Стефан Янев, съставено от президента Румен Радев, се утвърждава като екип на професионализма и отговорността. В неговите рамки особено място с изяви на родолюбие, експертиза и оперативна ефективност заема вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков.

 

За няколко седмици той изрече пред обществото неща, които мнозина знаеха, но никой не смееше да каже на глас – за корупцията по най-високите етажи на властта, за мутренския език и стил на доскорошния „Повелител на държавата”, за скритите и незаконни подслушвания, за туморните образувания в системата на МВР, ДАНС, за набедените професионалисти от тайните служби, които са слугували не на държавния, на гербаджийските интереси. На които Бойко Борисов диктува решения и действия, макар вече да не е във властта…

Бойко Рашков е човек с остър език, но преди всичко той е професионалист-следовател, разследвал едни от най-тежките дела, офицер и мъж на честта, който не слугува на частни, корпоративни или партийни интереси, а на големите, националните, българските!

България днес има нужда точно от такъв вътрешен министър – решителен и категоричен служител на закона! И още нещо – в контекста на новите санкции по закона „Магнитски” на САЩ е нужно да си припомним, че именно Рашков пръв гласно изрази темите и фактите на тази корупция. Защо ли не се вслушахме само преди броени седмици, за да не се срамуваме сега!? И това му придава лична и професионална тежест! На него и на държавата, в която Рашков е вицепремиер, министър, пазител на държавността!

 

Проф. Светлана Шаренкова

[td_block_social_counter]
spot_img

Последни новини