Иван Гешев запали свещ преди срещата с Лаура Кьовеши

BIG5АКТУАЛНОИван Гешев запали свещ преди срещата с Лаура Кьовеши
Европейският прокурор пристигна в четвъртък и се очаква да даде пресконференция в петък – 11 юни, в 12.00 ч.

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение във Велико Търново и Горна Оряховица, за да се срещне с местните прокурори. От пресцентъра на прокуратурата разпостраниха снимки от разговора му с магистратите и една от посещението му в манастира „Света Богородица“. Главният прокурор е запалил свещ за здраве.

Сред темите, обсъдени по време на работните срещи, бяха ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност в частност характерните за района имуществени посегателства, телефонните измами, както и престъпленията, свързани с акцизни стоки. Иван Гешев се запозна на място и с условията на работа на магистратите и съдебните служители. Така главният прокуро продължава обиколката си из петте апелативни района на страната.

Пътуването на Гешев във Великотърновско съвпадна с визитата у нас на европейския главен прокуроро Лаура Кьовеши. Единствената официална информация за посещението на Кьовеши е публикация във Facebook профила на Европейската прокуратура, която гласи: „Европейският главен прокурор Кьовеши ще бъде в София днес и утре, за да посети офиса на Европейската прокуратура. Тя ще се срещне с българските власти, за да гарантира бързото избиране на още 6 кандидати за европейски делегирани прокурори, които ще защитават бюджета на ЕС от престъпници.“

Кьовеши пристигна в четвъртък и се очаква да даде пресконференция в петък – 11 юни, в 12.00 ч.

Свързани публикации:

Лаура Кьовеши идва в България

[td_block_social_counter]
spot_img

Последни новини