МРРБ в отговор на строителния бранш: Министър Комитова не е спирала нито един строеж или проект по програми

BIG5АКТУАЛНОМРРБ в отговор на строителния бранш: Министър Комитова не е спирала нито...

По-рано днес Камарата на строителите се оплака на президента от служебното правителство

 

Във връзка с декларацията на Камарата на строителите в България Министерството на регионалното развитие и благоустройството информира:

„Строителният бранш не е в колапс. Очевидно някои фирми са се чувствали сигурни при друг министър, а не при новия. Всички ресорни ведомства на МРРБ работят, но ако някои служители в тях са спрели работата си, следва да си подадат молбата за напускане“, казаха от министерството.

Строително-монтажните работи се актуват редовно. Наследените от предишното управление задължения на стойност 600 млн. лв. относно републиканската пътна инфраструктура вече са осигурени със съдействието на служебния министър на финансите.

Същите ще бъдат разплатени на всички коректни фирми, след като МРРБ извърши проверка на място за количеството и качеството на извършената работа.

Към днешна дата министър Комитова не е спирала нито един строеж и нито един проект по програми, казаха още от МРРБ.

По-рано днес Камарата на строителите в България се оплака на президента от служебното правителство.

”Строителният бранш е в колапс“, твърдят от Камарата на строителите в писмо до президента Румен Радев. Те посочват, че откакто арх. Виолета Комитова е поела поста служебен министър на регионалното развитие, ситуацията в бранша се е влошила.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Според твърденията в декларацията ресорните ведомства, свързани със строителни дейности, не работят, строителните и монтажни работи не се актуват, разплащания с контрагенти не се извършват.

От Камарата на строителите в България описват като крайно противоречиви действията на министър Комитова, свързани с кадровата политика и направените уволнения и назначения.

Браншовиците излизат с 6 конкретни предложения, сред които да се спре негативната кампания срещу сектора, да се разплатят средствата по договорите, да се възстанови нормалната работа на институциите.

Строителите са категорични, че исканията им не са политически. „Те са свързани с необходимостта от нормално функциониране на един от ключовите за икономиката на страната браншове, осигуряващ 12% от БВП. Изпълнението им касае запазването на хиляди работни места, стабилността на приходната част на бюджета, сигурността на банковия и финансов сектор. При необходимост сме готови да предоставим допълнителна информация относно нашите искания“, пишат от Камарата в писмото си до държавния глава.

[td_block_social_counter]
spot_img

Последни новини