Корнелия Нинова: Нека преди да променим Конституцията, да я изпълним

BIG5АКЦЕНТИКорнелия Нинова: Нека преди да променим Конституцията, да я изпълним
„Време е за възмездие, но е време и за градеж!“, казва лидерът на БСП в предизборен клип на коалицията „БСП за България“

 

Днес започваме отбелязването на тридесетгодишнината на Конституцията на Република България. Нека отдадем заслужено уважение на нейните автори. Те надмогват противоречията си и полагат принципите на модерната държавност. Днес някои виждат решенията на много проблеми в промяна на Конституцията. Нека преди да я променим, да я изпълним. Тя повелява, че „всички граждани са равни пред закона“. Но в действителност някои са по-равни от други.

Според Конституцията, „гражданите имат право на безплатно ползване на медицинско обслужване“, но всички знаем, че не е безплатно. Основният закон залага принципите на социалната  и правовата държава, но близо два милиона живеят под прага на бедност, а законите се газят всеки ден без последствия за нарушителите.

Нека въпреки политическите си  различия, всички да работим така, че да реализираме преамбюла на Конституцията за общочовешките ценности: свобода,мир,хуманизъм,равенство,справедливост и търпимост, за  демократична, правова и социална държава.

Днес левицата представи и нов предизборен клип. „Време е за възмездие, но е време и за градеж!“, заявява в него лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Няма налично описание.

„Нашата цел е да няма мизерстващи и бедни хора, които не могат да си платят хляба“, казва Нинова на фона на девиза от кампанията на партията „Сигурност в промяната с грижа за теб!“

„Нашата цел е да има работа, но и добри доходи и пенсии, младите да отглеждат спокойно децата си!“, казва още в клипа лидерът на левицата.

Кадрите във филмчето са от откриването на кампанията пред народния театър „Иван Вазов“ в столицата.

[td_block_social_counter]

Последни новини