Депутат на „Демократична България“ бетонира плаж „Смокиня” и прибира €720 000 комисионна от „Корал”

0
1480
Това ли са новите „спасители“, след като са същите като ГЕРБ?

 

Депутатът от „Демократична България” – бургазлията Димитър Найденов, е пряко свързан с бетонирането на плаж „Смокиня-Север”, става ясно от публикация във фейсбук групата „Да запазим Корал”.

„Този ли бъдещ депутат ще се бори срещу бетонирането на Черноморието? Или всички негови „колеги“, които отлично знаят всичко това, защото бяха уведомени и си замълчаха! И другите там „разследващи журналисти“, премълчали удобно тези факти.“

Това пишат във фейсбук групата и представят видео с разследването си:#038;enablejsapi=1&iv_load_policy=3&modestbranding=1&rel=0&autohide=1&playsinline=0&autoplay=0" width="696">


Със сигурност г-н Найденов няма да иска и няма да се “застъпи” за казуса “Смокиня” и фондирания с незаконно строителство плаж насред защитена територия “Пясъчни дюни”.

На плажа вече откри луксозен клуб-ресторант с всички данни за мощен инвестиран финансов ресурс. Бъдещ, вероятно силно печеливш бизнес.

Клубът се казва Cavo Beach. Cavo Beach е търговска марка на Вес Трейд Груп. Собственик и управител на „Вес Трейд“ е г-н Веселин Борисов Борисов. Г-н Борисов е собственик и управител на „Бедрум“ ЕООД.

Същият г-н Веселин Борисов е управител и на фирма „Колор БГ”. Няколко години по-рано в същата „Колор БГ” управител е въпросният г-н Димитър Найденов.

 

Кандидат-депутатът е собственик и управител и на фирма с име „Зенит Комерс”. Тази, която е обслужила сделката „Корал” срещу комисионна от 720 000 евро (съдебно решение: 124/2009 г. на Административния съд – Бургас.)

„Зенит Комерс” и днес е съдружник с фирма „Колор БГ” с управител г-н Борисов, същият управител на „Вес Трейд”, собственик на търговската марка Cavo Beach, която се окопа на метър и половина дълбочина с около 200 бетонни пети, всяка около 150 кг. – в пясъка.

Цитираните данни и факти пораждат съмнението, че този плаж ще бъде посетен, но няма да бъде защитен от г-н Димитър Найденов. Луксозният бизнес, разположен на него е собственост на обвързани с г-н Найденов компании и лица.

Това е „новото” лице на политиката у нас. Въпреки че информацията за Найденов беше предадена на ръководството на партията „Демократична България”, която го издига за депутат преди последните парламентарни избори, те всички си замълчаха и той стана депутат в последното Народно събрание.

След публичните ни разкрития по темата, след назначаването на служебния кабинет едва само няколко медии отразиха казуса с Найденов, а отново партията-носител си замълча с уверението към нас, че нито една медия няма да го публикува.

 

Вероятно сега „демократите“ управляват медийния пазар, щом могат да диктуват какво да излиза и какво не. Сега наблюдаваме тяхната безпрецедентна като бюджет рекламна кампания за новите избори, а нашите най-близки хора по идеи от Зелено движение, мълчат виновно, устремени към жаждата за власт и депутатските си места в новия парламент.

Всичко се повтаря, а очите на новите наследници на герб светят като на обезумели, заслепени от жаждата за власт.

България наистина може много повече!

Допълнения и линкове:

Бедрум ЕООД, търговски регистър:
https://portal.registryagency.bg/…/VerificationPersonOrg…
Веселин Борисов Борисов, bird registry:
https://bird.bg/tr/?v=view…
„КОЛОР БГ“ ООД, търговски регистър:
https://portal.registryagency.bg/…/ActiveConditionTabResult…
„КОЛОР БГ“ ООД, bird registry:
https://bird.bg/tr/?v=view&guid=130592007
Димитър Найденов и Зенит Комерс, bird:
https://bird.bg/tr/?v=view…

Димитър Найденов е управител на „Колор БГ”, след това е управител Веселин Борисов, едновременно с това Найденов е собственик на „Зенит Комерс” и е съдружник с „Колор БГ”. „Колор БГ” е основен съдружник с „Бедрум” ЕООД, наред с още няколко интересни субекта в Лозенското обкръжение – „ЛАБИРИНТ 2008“ ЕООД и „ТАРФА БИЙЧ“ ООД.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here