Кирил Петков и германски представители подписват меморандум за изграждането на завода за електромобили

1
335

 

Министърът на икономиката Кирил Петков и представители на германски електромобилен клъстер ще подпишат меморандум за изграждането на завод за електромобили у нас. Инвестицията е за 140 млн. евро и ще разкрие 1000 нови работни места, предава БНР.

 

В България ще се произвеждат електромобили от ново поколение, анонсира преди дни министър Кирил Петков. Германският инвеститор е избрал терен в Ловеч, а много от частите, които ще се използват при сглобяването на електромобилите ще се произвеждат също от германска компания, базирана у нас.

Winbet – победата е емоция! (18+)

„Всъщност това се получава, когато говорим за клъстери, не трябва да говорим за европейски програми, а трябва да говорим за реални веригина добавената стойност, когато доставчици могат да се свържат с клиенти, които могат да се вържат с крайни продукти, които да изнасяме от България с най-висока добавена стойност – коментира министър Петков.

Документите по приключването на сделката ще бъдат подписани в Министерството на икономиката след което в София ТехПарк, заедно с „Аутомотив клъстър България“ инвестицията ще бъде публично представена.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here