Йордан Цонев: Кой позволява на българско правителство да пренася законодателството на САЩ на българска територия? Няма да подкрепим „независима“ съдебна система, дирижирана от чужда държава!

BIG5АКТУАЛНОЙордан Цонев: Кой позволява на българско правителство да пренася законодателството на САЩ...
ДПС предложи в комисията да влезе и полуостров Буджака, Созопол, включително и това дали се изливат фекални води от къщата на Иво Прокопиев в морето

 

Сякаш незабелязан остана важен знак в днешната декларация на ДПС. За първи път липсва „евро-атлантически ценности“ и погледът нагоре към балкона за „разклащането на българския суверенитет с указания от чужди посолства“. Днес Йордан Цонев от парламентарна трибуна бе още по-категоричен в изказване за съдебната власт, веднага след Христо Иванов.

„За каква независима съдебна система сговорим, когато е дирижирана от чужда държава?!“

Лозан Панов не урони ли престижа на съдебната система, репликира Цонев Христо Иванов.

Йордан Цонев отиде и по-далеч, говорейки за „суверенитета на българската съдебна власт“:

„И като става дума за „Магнитски“, къде е невинността до доказване на противното, къде състезателния процес, къде е всичко това в това дамгосване?! Да, ние имаме атлантически партньор. Но защо и кой позволява на българското правителство да пренася законодателството на САЩ на българска територия? На основа на кой български закон са направени списъците по Магнитски?“, попита Йордан Цонев.

Той бе категоричен, че ДПС е за истински независима съдебна система, но когато „независимостта“ на съдебната система се чете както дяволът чете евангелието, ДПС без никакво колебание и лицемерие ще бъдат сериозен отпор.

По отношение на предложението на Христо Иванов за комисия „Росенец“, Йордан Цонев каза: „Когато говорим за независимост на съд система, ние също сме за разкритие на факти и обстоятелства, но сме против лицемерието да говориш за един магистрат, а да не говориш за друг, да говориш за едни зависимости, а не против други. Ще се борим с това лицемерие и в тази връзка ще предложим тази комисия да разшири обхвата си с други случаи“.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

ДПС предложи в комисията да влезе и полуостров Буджака, Созопол, включително и това дали се изливат фекални води от къщата на Иво Прокопиев в морето.

Йордан Цонев продължи: „Медийният магнат Иво Прокопиев упражнява сериозна власт и инженеринг в няколко правителства и тази тема ще я доказваме всеки ден оттук нататък. Има ли действия и бездействия на „дълбоката държава“? Най- емблематичният пример се казва Иво Прокопиев и го твърдим и ще го докажем. Без лицемерие, за всички, за политическите мрежи, за тези, които държат международната мрежа на Сорос.

Знаете ли за Росенец и защо премълчавате, че от тази страна бяхте вие, а от другата страна беше футболна агитка? И кой български олигарх прати тази агитката там, ние ще го покажем и докажем. НСО се ръководи от президента и нека той да каже кой  позволи на тези служители да поругаят българския флаг, настоя Йордан Цонев.

[td_block_social_counter]

Последни новини