Вътрешната опозиция в БСП готви шумно шоу пред „Позитано“ 20 в неделя

2
773
Опонентите на Нинова помагали в предизборните кампании на други политически сили

 

Калоян Паргов, Кирил Добрев, Сергей Станишев и Георги Гергов, които олицетворяват т.нар. вътрешна опозиция в БСП, готвят шумно представление пред централата на БСП в неделя, когато се провежда Националния съвет на левицата.

Нека припомним, че и четиримата – кога официално, кога не – отдавна водят битка за отстраняването на Корнелия Нинова от лидерския пост на партията. След като претърпяха крах в опита си да поставят свой човек начело на Столетницата по време на вътрешно-партийния избор за лидер, сега те са решили да направят всичко възможно да накарат Нинова да хвърли оставка в неделя.

Основният аргумент е третото място на партията на последните два парламентарни вота на 4 април и 11 юли.

По думите на нашите източници, лидерите на вътрешната опозиция в партията са предприели мощна офанзива в набиране на протестиращи, които да участват в патърдията на „Позитано“ 20 в неделя.  Те активно звънели на свои хора из страната, като ги убеждавали да дойдат в столицата и да организират живи вериги и палатков лагер около централата на БСП.

Според агентите ни, Паргов, Добрев, Станишев и Гергов били готови да организират дори погром на „Позитано“, но да изхвърлят Нинова от лидерското място в партията.

Всеки един от тях имал своите аргументи за недоволство, макар това да не обяснява факта защо в последните предизборни кампании всички те не подкрепиха своята партия, а активно подкрепяха кампаниите на други политически сили. Изключение прави само Кирил Добрев, който публично участваше чрез Фейсбук в кампанията на „БСП за България“, но според други наши източници неофициално активно е подкрепял кампанията на Мая Манолова.

В същото време други наши агенти твърдят, че Георги Гергов и приближените му също не са работили за победата на БСП, а прикрито са съдействали за успеха на партията на Слави Трифонов.

Информаторите ни твърдят, че пред последната седмица опозиционерите на Нинова вече са имали няколко срещи в офиса на Калоян Паргов на „Леге“. Същите били организирали и огромен финансов ресурс и не жалели средства в пуча си срещу Нинова.

Какво обаче предстои да се случи в неделя, на всички нас предстои да видим.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here