Кирил Петков: Държавната петролна компания трябва да бъде закрита

0
330

 

Трябва да изчистим бранда на България от корупцията. Затова призова министърът на икономиката Кирил Петков, който отговаря на въпроси на граждани и медии в рубриката на Министерския съвет „Властта говори! Открито“, предава БНР.

 

Корупцията пречи на инвестициите у нас, заяви Петков и посочи:

„България свърши вече с темата корупция. От тук нататък имаме нула корупция в правителството. Абсурдно е при всичките тези неща, които изкарахме наяве, прокуратурата само да стои и да гледа. За мен това не е нормално“.

Министър Петков посочи още, че не трябва да има директни субсидии към ничии фирми.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Петков обяви, че Държавната петролна компания трябва да бъде закрита. Тя не успява да се се справи със задачата си да управлява Държавния резерв, през който изтичат пари. Според Петков, в Резерва трябва да се назначи цялостна ревизия:

„Държавният резерв в момента не работи по оптимален начин. Изтичат според мен едни пари. Бих я затворил петролната компания, от една страна. От друга страна, бих направил цялостна ревизия на дейността на Държавния резерв, така че да го отворим на много по-конкурентен принцип – много повече участници да могат да участват; да направим много по-чесни търгове за много по-малко количество и програма за обновяване на това гориво“.

Министърът заяви още, че държавата трябва да излезе от Първа инвестиционна банка, но постепенно и по начин, по който да не загуби пари.

Петков отговори на въпроси на граждани и медии в рубриката на Министерския съвет „Властта говори! Открито“.

На страницата във Фейсбук на Министерския съвет стартира рубриката „Властта говори! Открито“. В нея членове на правителството ще отговарят на въпроси на граждани и медии, зададени по време на излъчването или предварително на Фейсбук страницата на Министерския съвет.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=225379119449247&ref=watch_permalink

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here