Стефан Янев: Да не възпроизвеждаме отново компрометирания и безотговорен модел на управление

BIG5NBOX.BGСтефан Янев: Да не възпроизвеждаме отново компрометирания и безотговорен модел на управление
“Разчитам на активната гражданска позиция и на зрелостта на българското общество”

 

„Прави впечатление, че парламентарно представените политически сили бързо припознаха диалога като ключов инструмент за политическо действие и поведение. Много се надявам този диалог да не бъде безпринципен“.

Това написа във Фейсбук служебният премиер Стефан Янев във връзка с политическата ситуация в страната.

Янев посочва, че политическите сили не трябва да отстъпват от ангажиментите, които са поели пред своите избиратели – за възстановяване на държавността и за изкореняване на всички онези порочни практики, които белязаха политическия и икономическия живот в страната през последните 30 години и които възпрепятстваха нейното нормално демократично развитие.

„Институционалният подход, който е моят подход за политическо действие и поведение, както и уважението към позицията, която в момента заемам, ме възпират да споделя в конкретика очакванията и опасенията, които имам по отношение на протичащите в момента политически процеси и по отношение на това, което предстои. Разчитам на активната гражданска позиция и на зрелостта на българското общество да противостоят на всички опити за възпроизвеждане, под каквато и да е било форма, на модела на неефективно, компрометирано и безотговорно управление“, пише още Янев.

[td_block_social_counter]

Последни новини