Овчаров: Предатели късат парчета от БСП. Аз помогнах на Станишев да стане шеф на ПЕС. На дневен ред е свалянето на Борисов, а не на Нинова

BIG5ПРОФИЛОвчаров: Предатели късат парчета от БСП. Аз помогнах на Станишев да стане...
В последните години имаме политическо рейдърство около БСП

 

В момента сериалът с оставката на Корнелия Нинова, като лидер на БСП, не е на дневен ред. Сами сме си виновни, че изгубихме толкова много гласове на последните избори. Не очаквайте БСП да даде празен чек на ИТН като подкрепа за евентуално правителство. Това коментира пред bTV членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров и анализира какво се случва в БСП, нужна ли е оставката на Корнелия Нинова като лидер на партията и ще подкрепи ли БСП евентуално правителство на ИТН.

„Трудно е да се каже какво се случва в БСП в момента – заяви Румен Овчаров. –  Последните два избора са доста характерни. Загубихме доста гласове и това е основния въпрос, на който трябва да си отговорим. Загубихме, и то в ситуация, в която би трябвало да ги спечелим. Единствената партия, която реално се бореше с ГЕРБ, с Бойко Борисов, със задкулисието през последните пет години бе БСП. Така че трябваше да не губи гласове, а да печели нови. Не чувам обаче отговора на този въпрос нито от критиците на Корнелия Нинова, нито от разни анализатори. Има един термин – рейдърство. През миналия век се употребява и в икономическите отношения и е за насилствено изземане на активите на дадена фирма. В последните години имаме политическо рейдърство около БСП. След като не успяха да превземат БСП, те преминаха към изземването на основните сили на БСП. Това, както винаги, не се случва и без участието на вътрешни хора, просто казано предатели. Спомнете си, как само преди година един наш евродепутат (бел.ред. Елена Йончева) откри, че Нинова не се бори с корупцията. Отровното трио не чака дълго и малко след изборите обяви, че ще води преговори с други, но не и с БСП. Таня Дончева и Мая Манолова веднага се обявиха за лица на промяната. Христо Иванов благосклонно ни даде шанс да подкрепим негово правителство, разграничавайки се от БСП. Вътрешната опозиция имаше нова възможност да викат сега за оставка. Всички те разделиха плячката. Сами обаче си изиграхме този номер. Това е причината. Роля имат и вътрешнопартийните дрязги в партията.

Колкото до Сергей Станишев, него отдавна не го коментирам. Няма да го направя и сега. Ако има някой заслуга през 2012 година да стане председател на БСП и след това на ПЕС, това съм аз. Лично аз. Каквото съм направил за него, съм го направил и повече не искам да се занимавам”.

Румен Овчаров коментира и стои ли на дневен ред въпрос за оставката на Корнелия Нинова.

„Въпросът за оставката на Корнелия Нинова е с кратък и дълъг отговор – посочи Овчаров. – Краткият отговор е – не. В момента сме в сериала за сваляне на Бойко Борисов от власт. Дългогодишният сериал около сваляне на Корнелия Нинова приключи преди 10 месеца. Новия му сезон може и да е необходим, но не е на дневен ред. Трябва да са наясно в партията, че един преврат в момента би убил безвъзвратно БСП само за да угодят на личните си амбиции и ненавист. Политиката не е ненавист, а обединение.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По-важно е сега да приключим с отстраняването на ГЕРБ  от власт окончателно. Ако някой иска нещо от някого, отива и го иска. Между другото съм притеснен от масовия ентусиазъм и консенсус сред всички партии сега около пенсиите, за детските надбавки. Притеснява ме, че не се вижда такъв за ключови проблеми, други основни такива. Социалното искане към преизчисляване на пенсиите само преди два месеца всички го отхвърлиха. Това не решава проблема на пенсионерите, защото, реално, тези пари пенсионерите под някаква форма ги получават и сега. Парите в момента се дават като 50 лв. надбавки всеки месец. Пари може да се намерят и не е проблем. Въпросът е какво се крие зад консенсуса между ИТН с БСП. БСП има интерес от ново правителство, защото без него няма как да се продължи със свалянето на ГЕРБ от власт. Защото реално ГЕРБ не са загубили гласовете си. БСП е готова да участва в правителство, но трябва да сме наясно какво подкрепяме и от какво управляващите се отказват. Ще ги подкрепим, но на другия ден те ще въведат мажоритарния вот или ще махнат субсидиите. БСП няма да даде празен чек и това е категорично”.

[td_block_social_counter]

Последни новини