Янаки Стоилов пред пленума: Формулата да е – национално правителство с хоризонт 1 година

BIG5АКЦЕНТИЯнаки Стоилов пред пленума: Формулата да е - национално правителство с хоризонт...

 

Национално правителство с хоризонт 1 година предложи правосъдният министър Янаки Стоилов на пленума на БСП, който анализира резултатите от изборите и трябва да определи позицията на социалистите за кабинет на „Има такъв народ“.

 

Това съобщиха за „Стандарт” участници в заседанието.

„Ако са ни приели като силна опозиция, нямаше да имаме тези резултати“, заяви Стоилов. По думите му стремежът на БСП трябва да бъде да се формира някакъв тип национално правителство, което по възможност не приема решения, които предопределят по-нататъшните възможности за политика в България.

„Това го виждам чрез по-конкретно формулиране на неговите задачи, към сравнително ограничени задачи, които трябва да изпълни и които няма да предизвикат големи разногласия между партиите, които го подкрепят и да заявим на политическо ниво, че това правителство не може да има задачи, надхвърлящи една година. Едва след като се види как то се е справило с тези задачи, неговият мандат може да бъде продължен през парламента или, ако се налага, през нови избори“, обясни тезата си Стоилов.

Според него нови избори сега са неблагоприятни и за БСП, и за страната. „Поради тази причина ние можем да покажем по същество защо не поставяме някои от нашите отличителни приоритети“, добави той.

Относно политиките на БСП Стоилов заяви: „Ако БСП е партия на труда, то ние трябва да се грижим предимно за хората, които имат най-дълъг трудов стаж, а не общо на някаква среда хора, които имат ниски доходи. Защото част от хората, които имат ниски доходи, е защото не са работели достатъчно. Не видяхме ли на изборите, че ние сме се отдалечили и по-голямата част от активното население въобще няма нищо общо със социалистическата партия, която претендира, че е негов представител“.

[td_block_social_counter]

Последни новини