„Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко“

BIG5ЦИТАТИ„Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и...
Филип Станев: Не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практични

 

„Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко“.

Това каза пред БНР Филип Станев, зам.-председател на ИТН и на парламентарната група.

Той посочи, че ИТН искат пряко да носят политическата отговорност, за да може да си понесат вината, в случай че не успеят да се справят. „Властта за нас не е самоцел… Топприоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години“.

В предаването „Неделя 150“ Филип Станев допълни: „Много скоро ще видите персоните в кабинета ни – професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение – всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично“.

Ще има редукция на министерства, поясни Станев.

 

[td_block_social_counter]

Последни новини