Антон Кутев: Подписването на необезпечени договори трябва да стигне до прокуратурата

0
338
Всички, които протестират, трябва да отидат на определен адрес в Банкя, за да обяснят защо са ги измамили. Защо са подписали за милиарди договори, каза говорителят на служебното правителство

 

„Подписването на договори, които не са обезпечени в бюджета, трябва да стигне до прокуратурата“. Това каза говорителят на служебното правителство Антон Кутев пред журналисти в парламента, предаде Агенция „Фокус“.

Антон Кунев уточни, че прокуратурата ще бъде сезирана до понеделник и допълни, че не става дума за прогнозни договори, а за договори, които не са обезпечени финансово.

По думите му хората, които са подписали договорите, са бившият заместник-регионален министър Николай Нанков, а със сигурност и министър-председателят Бойко Борисов.

„Когато се подписват договори за повече от 1 млрд., които са необезпечени в бюджета, това противоречи на закона. Това е нещо, което трябва да стигне до прокуратурата, защото представлява форма на измама. Когато обещаеш на някого 1 млрд. лв., които ти очевидно не можеш да платиш, защото тези пари ги няма в бюджета, ти не си предвидил тези пари в бюджета, а си обещал да ги платиш, а си накарал хората да свършат работа за този 1 млрд., ти очевидно го мамиш.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Мамиш този, на който си обещал, мамиш работниците, които са отишли да работят и не могат да си получат заплатите. Мамиш гражданите, на които си обещал пътища, които няма как да станат, защото нямаш пари. Мамиш следващите управляващи, които ще трябва да плащат пари, които не са осигурени. Тези пари не могат и не трябва да бъдат осигурявани през актуализация на бюджета. Всички, които протестират, трябва да отидат на определен адрес в Банкя, за да обяснят защо са ги измамили. Защо са подписали за милиарди договори“, каза още Кутев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here