Американското разузнаване не може да определи произхода на Covid-19

BIG5АКТУАЛНОАмериканското разузнаване не може да определи произхода на Covid-19

 

Американското разузнаване не е в състояние да определи произхода на Covid-19 при наличната информация, сочи разсекретената част от доклада, цитирана от агенция Ройтерс.

 

Разузнавателните агенции са разединени по въпроса дали коронавирусът произлиза от китайска лаборатория.

4 от тях смятат, че произходът е от животно, а една агенция твърди, че е разработен лабораторно.
Аналитиците в три американски агенции не са успели да стигнат до твърдо заключение.

Но са сигурни, че Covid не е бил създаден като биологично оръжие и че китайските власти не са знаели за вируса преди възникването на първото огнище в Ухан.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Президентът Джо Байдън обвини Китай, че възпрепятства международното разследване за началото на пандемията като не разкрива „критична информация“ и обеща, че ще работи и занапред с американските партньори за разкриване на пълната истина.

По думите на Байдън Съединените щати ще продължават да работят със съюзниците си, за да накарат Пекин да разкрие информация и да сътрудничи на Световната здравна организация.

Китай обвини Вашингтон в политически манипулации

Посолството на Китай в Съединените щати обвини американското разузнаване в „политически манипулации“ след доклада, в който Пекин е обвиняван, че е укривал информация за произхода на коронавируса.
„Докладът на американското разузнаване се основава на предубеденост за вина на Китай“, се казва в изявление на посолството.
източник: БНР
[td_block_social_counter]

Последни новини