Дания иска мигрантите да работят, за да получават помощи

0
268

 

Някои от мигрантите в Дания ще трябва да работят по 37 часа седмично, за да получават помощи от държавата, съобщи Би Би Си с позоваване на премиера на страната Мете Фредериксен, предаде News.bg.

 

Това изискване ще важи за лица, които са получавали помощи в продължение на три до четири години и не са достигнали определено ниво на владеене на датски език. По думите на Фредериксен, новите правила са насочени към жени от „незападен“ произход, които живеят от обезщетения.

„Искаме да въведем нова логика на труда, според която хората имат задължение да дават своя принос и да бъдат полезни. Ако не могат да си намерят редовна работа, да работят за помощите си.“ – коментира Мете Фредериксен. Дания многократно затяга имиграционната си политика през последните години. По официални данни, шест от десет жени, идващи от Близкия изток, Северна Африка и Турция не работят след пристигането си в Дания.

Датските власти смятат, че тази инициатива ще помогне на мигрантите да се интегрират в датското общество. „Твърде дълго им правим мечешка услуга като не изискваме нищо от тях“, подчерта Фредериксен. По думите на датския министър на заетостта Петер Хумелгард, мигрантите може да почистват плажовете или да изпълняват задачи за различни компании.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here