Историческата дата 9 септември предизвика остра размяна на реплики в парламента

0
210

 

Историческата дата 9 септември предизвика остра размяна на реплики в парламента. Повод стана декларация на „Демократична България“, посветена на преврата от 1944 г. Депутатът Атанас Атанасов призова да се поддържа паметта за събитията от това време:

 

„Има срамни неща, вършени през тези 45 години – преследвани хора, ограничавани са в своите права, отнемани са им възможности за своето развитие. За да има помирение, трябва да има покаяние“.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Депутатът от „БСП за България“ Александър Симов призова да се спре с използването на датата 9 септември за политически цели и остро се обърна към групата на „Демократична България“:

„Половината тука са деца на старата номенклатура. Част от вашите родители тази вечер ще празнуват и от тук нататък всяко изречение от ДБ трябва да го възприемаме като карикатура. Не трябва и не може постоянно да бъде използвана като политическа дъвка на някои сили“.

По време на изказването на Александър Симов групата на „Демократична България“ напусна демонстративно пленарната зала, а председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов контраатакува левицата:

„Аз съм бил в гимназия, в която учих с децата на партийни величия и Корнелия Нинова го знае много добре. Ходил съм им на гости като бях ученик и някои от тях имаха охрана долу на входа и домашни прислужници. Така че 9 септември е черна дата в българската история, каквото и да разправят бившите комунисти.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here