Петър Стоянов не е давал съгласие да е кандидат за президент на ГЕРБ

BIG5ПРОФИЛПетър Стоянов не е давал съгласие да е кандидат за президент на...
„Да е ясно, нито аз съм се предлагал, нито друг ми е предлагал да бъда издигнат за президент“

 

Президентът Петър Стоянов (1997-2002) не е давал съгласие да бъде кандидат за президент на партия ГЕРБ.

„От вчера в медиите и социалните мрежи се изказват мнения за и против евентуалната ми кандидатура за президент – дебат, за който не съм давал никакъв повод. Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент“, обяви Стоянов в изявление, разпространено в официалния му сайт.

„Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори. Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е Моят начин“, посочва Петър Стоянов.

Преди ден Тома Биков от партията на Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ обсъжда името на Петър Стоянов като идеалния опонент на Румен Радев на президентските избори. След това и държавният глава в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев се изказа ласкаво за подобна номинация. Той дори нарече предшественика си на поста „вълшебен и мъдър“.

В момента президентът Стоянов е в САЩ.

Преди дни той даде интервю за бТВ, в което на въпрос дали за него има път за връщане в политиката, заяви, че нещата са се променили доста от неговото време.

„България има нужда от нови поколения. Една ни е държавата, много ни е хубава държавата, няма смисъл с неразумни действия сами да я разваляме“, каза той.

[td_block_social_counter]

Последни новини