Демокрацията е пред изпитание, хората вече говорят за армия и цар, които да въведат ред

BIG5ПРОФИЛДемокрацията е пред изпитание, хората вече говорят за армия и цар, които...

 

Гарелов: Очаквам Слави да извади нови лица в листите

 

„Цялото общество е обхванато от нерви. Има две тези – първата е, че нямаме политици, втората е, че нямаме избиратели. Според мен демокрацията започва да губи почва под краката си и е изправена пред изпитание. Вече се говори за армия, цар, които да сложат ред в нещата или президентска република, което е най-мекия вариант. Изходът трябва да дойде от самите политици, защото за тях следващите избори са крайната бариера, след която няма връщане назад и обратен път. И за мен трябва на всяка цена следващият парламент да формира редовно правителство. Независимо от компромисите. В политиката компромиси се правят, водят се преговори, подписват се споразумения точка по точка. На мен вече ми е смешно като гледам издребняването на политиците“.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ журналистът Иван Гарелов.

„За президентът е изключително важно „Демократична България“ да не издига кандидат за президент и да се обединява с останалите десни партии. Не очаквам големи промени в новия служебен кабинет. Повечето министри си вършиха работата и президентът е доволен от тях. По-скоро очаквам Слави Трифонов да извади нови лица в листите. Не мисля, че той ще се кандидатира за депутат. За мен изборите 2 в 1 са технически постижими, но според мен ще има объркаване сред хората. Всеки политик говори преди изборите неща, които после ги забравя. Бойко Борисов е шампион в това отношение“, добави журналистът.

„Национален лидер се изгражда рядко и трудно. Такива за мен са Петър Дертлиев, Стефан Савов. Това бяха изградени демократи, но влязоха късно в политиката. Желю Желев също си остава един национален лидер. За лидера е важно да изразява настроенията на хората. В момента не виждам национален лидер в България. Надявам се да видя такъв до края на живота си. Политиците у нас трябва да се научат на великодушие“, завърши Иван Гарелов.

[td_block_social_counter]

Последни новини