Румен Петков: Ако куршумът в тялото на ст. лейт. Манчев е намерен след ексхумация, не говорим за оставки, а за престъпления

BIG5АКТУАЛНОРумен Петков: Ако куршумът в тялото на ст. лейт. Манчев е намерен...
„Без куршум никой няма право преди погребението да обяви от чие огнестрелно оръжие е извършен изстрелът“, подчерта лидерът на ПП АБВ

 

„Ако куршумът в тялото на ст. лейтенант Манчев е намерен след ексхумация, не говорим за оставки, а за престъпления“. Това се посочва в коментар на лидера на АБВ Румен Петков по повод новата версия за смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев.

Според него, ако това е така, незабавно трябва да бъдат арестувани наблюдаващият прокурор, провеждащите процесуално-следствените действия и експертите от Съдебна медицина.

Румен Петков обърна внимание, че е бил вътрешен министър и има представа, че при смъртен случай, докато не се изчисти уредът на извършване – в случая куршумът, не може да се извърши изтегляне на трупа за погребение.

Той подчерта, че както от АБВ първи са поставили въпроса, така никога няма да спрат до изчистването му окончателно.

„Без куршум никой няма право преди погребението да обяви от чие огнестрелно оръжие е извършен изстрелът“, добави още той.

[td_block_social_counter]

Последни новини