Рашков за прокуратурата: Правят помен с чужда пита! Да спрат да си присвояват труда на другите

0
267

 

Бойко Рашков не спести критиките си срещу прокуратурата във връзка със специализираната акция от събота, при която бе разбит канал за трафик на мигранти. По думите му от държавното обвинение отказали на МВР да проведат съвместен брифинг за успешната операция, а по-късно те сами се похвалили.

 

Прокуратурата ни попречи да обявим нещо, по което е работено няколко месеца. Техният отказ да участват в тази пресконференция и да не разгласяваме това, което сме направили, беше последван от тяхно изявление какви заслуги имат, а те всъщност нямаха понятие какво са работили и какво са постигнали. За ТЕЛК-овете беше същото. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти, след като връчи трудовия договор на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова, който да се влее в редиците на МВР, съобщи novini.bg.

Той уточни още, че такива операции е хубаво да бъдат съобщавани, тъй като освен националния интерес на България, касаят и интереса на целия ЕС.

Такава политика прокуратурата има отдавна. Спомняте си преди време, че обясняваше как е работила и извършила цялото разследване. Това е некоректно, това е помен с чужда пита, нека да не присвоят труда на другия. Познаваме годините, когато главен секретар беше бившият премиер Бойко Борисов. Тогава трябваше той да пристигне на място, за да го излъчат по телевизията и да види обществото колко работа е свършил, припомни още Рашков.

По отношение на заплахите срещу ръководителя на НАП Румен Спецов вътрешният министър посочи, че такива заплахи се отправят към „много длъжностни лица“, но все пак ще бъдат предприети необходимите мерки, предвидени по закон.

На въпрос за инцидента в Айтос, в който загинаха трима души в резултат от пътно-транспортно произшествие, Бойко Рашков призна, че протестите на хората в града са напълно справедливи.

В действителност това е едно опасно кръстовище. За утре планираме с представители на ГДНП да посетим града и там с местната власт да видим кое би било най-удачното решение, обясни по темата той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here