Вицепрезидентът Йотова: Започна ново летоброене – на време без страх и бездушие, на бунт срещу беззаконието

BIG5ЦИТАТИВицепрезидентът Йотова: Започна ново летоброене – на време без страх и бездушие,...
Денят на българската независимост е извор на самочувствие и национален оптимизъм, но и отговорност пред онези, които написаха българската история. Това написа на страницата си във „Фейсбук“ вицепрезидентът Илияна Йотова по случай Деня на Независимостта

„На 22 септември 1908 година българската държава зае своето пълноправно място на европейската карта. Преди 113 години конюнктурни, външни и вътрешни, и лични интереси бяха безсилни пред националния идеал.

Задължение е пред нас, които живеем днес и пишем своята история, с воля да отстояваме свободата, независимостта и честта ни като народ и държава.

И днес „българският народ… неуморно работи за уреждането на хубавата си земя“, както е записано в Манифеста за българска независимост! Започна ново летоброене – на време без страх и бездушие, на бунт срещу беззаконието и трупаните с години нерешени проблеми. С енергията на всички българи ще напишем летописа на справедлива, сигурна, перспективна и достойна България.

Заедно ще възстановим разрушеното доверие в институциите, ще преодолеем разделението помежду си и разтрогнатите обществени отношения. Най-голямата ни отговорност е едни към други и трябва да разберем, че само единни можем да постигнем нова, възродена България. Честит Ден на независимостта! Да пребъде България!“, пише още тя.

[td_block_social_counter]

Последни новини