Животът в България – картинка без звук…

BIG5АНАЛИЗЖивотът в България - картинка без звук…

 

Докога ще минава този рекет към всеки, който дръзне да попита за корупцията в ГЕРБ!?

 

Преди 2 години в Министерския съвет на Република България гост на Бойко Борисов бе „началството” Урсула фон дер Лайен, която усети типичен за нас и непознат за Европа медиен комфорт – демонтирани микрофони, за да не задават журналистите ненужни въпроси! Същото се случи на извънредния футболен конгрес – в пресцентъра имаше екрани, излъчващи форума, но не се чуваше какво се говори в залата!? С други думи – картинка, но без звук… Такива са и протестите на пътните строители и едрия бизнес срещу служебния кабинет заради „неплатени сметки” и високи цени на тока – със сгрешен адресат!

Цинични са и заплахите на Бойко Борисов, че по Коледа токът ще е 500 лв. и няма да има пенсии. Той май е забравил, че неговото управление наложи закон, който ще търси наказателна отговорност за тези, които „създават паника в обществото”. Борисов днес напълно попада под ударите на собствения си закон и тези за клевета и набеждаване.

Цените на енергоносителите се вдигат драстично в цяла Европа. Брюксел и послушните елити са тези, които всъщност ги вдигнаха шоково. Защото „Зелената сделка” бе наложена прибързано и без анализ. Тя ликвидира традиционни индустрии и стотици хиляди работни места, лобира за милиарди и трилиони на транснационалната олигархия и нейната далавера за „зелена енергия”. За тези решения Бойко Борисов като министър-председател гласува чинно и козируваше в Брюксел. Без да поиска удължаване на сроковете на „Мариците”, без да поиска адекватни помощи за традиционната българска енергетика и за социалното оцеляване на българския народ, който той за 12 години и три мандата управление докара до позицията на най-бедната и болна нация, до най-корумпираната държава в ЕС. Всеки лев, който днес плащаме в повече за ток, парно, вода, храни, услуги, е по вина на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов.

За строителния бранш отново вина има и персонално Борисов, който, докато управляваше, режеше лентички на малки лотове от магистрали и пътища, а след него се появяваха срутища и ремонт на ремонта… Служебният кабинет разкри потресаваща корупция – раздадени 9 млрд. лв. авансово на същите пътни строители, които днес протестират. Не е луд този, който яде баницата, а който я дава. За тясната връзка с ГЕРБ на едрите строителни предприемачи говори фактът, че преди 2 години същите фирми с тежка техника блокираха центъра на София, но в протест срещу… опозицията. Пълен абсурд! Тогава БСП поиска обяснения от Пътната агенция за раздадените авансово милиарди левове. И как така от тези 9 млрд. лв., дадени на юнашко доверие, част от които се превърнаха в кюлчета злато и пачки евро в чекмеджето Борисово, не стигнаха за заплатите на работниците!? Това много прилича на организирана от ГЕРБ провокация срещу реда и нормалното функциониране на държавата, срещу сигурността на гражданите и националната инфраструктура.

Явно протестите се превръщат в предизборно мероприятие. Докога ще минава този рекет към всеки, който дръзне да попита за корупцията в ГЕРБ!? Ще позволим ли за пореден път да ни излъжат, за да продължи мафиотско-мутренският модел да краде от общите ни пари!? Да, кризата е тежка, ще засегне всеки европеец, всеки българин! Но нека назовем конкретните виновници. Те са в Брюксел, а у нас – в офиса на ГЕРБ. Там протестирайте, уважаеми сънародници. Иначе лъжете себе си и превръщате живота в България в картинка без звук.

 

Проф. Светлана Шаренкова

[td_block_social_counter]

Последни новини