„Фандъкова направи за смях бившето главно секретарче на МВР!“

BIG5ЦИТАТИ"Фандъкова направи за смях бившето главно секретарче на МВР!"
„Или Ивайло ще инспектира само „терена“ под колоните на Министерския съвет, за да не си цапат униформите бившите му подчинени, когато пребиват проснати на земята и заключени с белезници мирни граждани?“

 

С близо две седмици кметът на София Йорданка Фандъкова се мотивира защо е назначила уволнения заради полицейско насилие бивш главен секретар на МВР Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат. Въпреки че започна изказването си с уточнението, че не дължи обяснение пред общинските съветници, Фандъкова все пак даде да се разбере, че е взела на работа Иванов с надеждата, че той ще подобри контрола върху сметосъбирането и сметоизвозването в София. Тя обаче не отрече обвиненията на опозицията, че Иванов е започнал работа в Столичния инспекторат, без да представи управленска програма за новата си длъжност.

„В името на прозрачността ще коментирам искането на СОС. Поканих Ивайло Иванов за директор на Столичния инспекторат, защото за поста е необходим човек на реда, който да засили контрола. Работата на Столичния инспекторат основно е да контролира чистотата в града. Работата на директора не е топло местенце на бюро, а е на терен. За нея е подходящ човек на реда, за да не виждаме препълнени контейнери и неизмити улици“, заяви кметът.

Аргументите на Фандъкова бяха оспорени от представителя на „Спаси София“ Борис Бонев и от Методи Лалов от групата на „Демократична България“ в СОС. „Назначавате на работа в Столична община парашутист, уволнен от системата на МВР за нарушение на основни принципи за работа във вътрешното министерство, изразяващо се в незачитане и негарантиране на правата на гражданите и на тяхното достойнство. Така вие деморализирате и демотивирате работещите години наред редови служители както на Столичния инспекторат, така и на останалите структури на общината, които познават далеч по-добре проблемите й“, заяви Методи Лалов.

Ето и реакцията в социалната мрежа на журналиста и коментатор Любомир Кольовски:

Фандъкова направи за смях бившето главно секретарче на МВР!

Ето как кметката мотивира назначаването на Ивайло Иванов за шеф на Инспектората на Столичната община:

„Работата на Столичния инспекторат основно е да контролира чистотата в града. Работата на директора не е топло местенце на бюро, а работа на терен. Смятам, че за нея е подходящ човек на реда, за да не виждаме препълнени контейнери, недоизмити улици. И затова поканих Ивайло Иванов, за да се засили контролът върху почистващите фирми“.

Какво разбира Ивайло от техниките и технологиите на почистването, миенето на улиците, извозването на боклука на двумилионна София? Или Ивайло ще инспектира само „терена“ под колоните на Министерския съвет, за да не си цапат униформите бившите му подчинени, когато пребиват проснати на земята и заключени с белезници мирни граждани?

Любомир Кольовски, фейсбук

[td_block_social_counter]

Последни новини