Стойнев за зеления сертификат: Трябва да успокоим хората

BIG5АКТУАЛНОСтойнев за зеления сертификат: Трябва да успокоим хората
Той подчерта, че в другите държави е имало информираност, а у нас ГЕРБ са стоварили едни ваксини и са казали „Ваксинирайте се“

 

„Първо трябва да успокоим хората. Те не трябва да бъдат стряскани колко е зле положението“. Това заяви в ефира на Нова телевизия водачът на листата на „БСП за България“ в Пазарджик Драгомир Стойнев по повод на „зеления сертификат“. Според него, за да бъде една мярка успешна зависи от момента, в който се прилага.

„Ако за дадена държава „зеленият сертификат“ е успешен, защото обществото е било информирано и подготвено 2-3 месеца, и знае какво ще се случи, тогава тази мярка е успешна. Когато в дадена страна се прилага от днес за утре и обществото не е информирано, разбира се, че няма как да бъде успешна“, обясни той.

Стойнев посочи, че мярката се е доказала работеща при държави с над 50% ваксинирани граждани. По думите му не трябва да се връщаме и към локдаун.

„Това показва нашата неспособност като държава да се справим с проблема. Трябва да има засилена кампания, че ваксинацията е нещо полезно. За БСП свободният избор е информиран“, каза още Стойнев.

Той подчерта, че в другите държави е имало информираност, а у нас ГЕРБ са стоварили едни ваксини и са казали „Ваксинирайте се“. Стойнев бе категоричен, че е било работа на правителството да информира българския народ.

[td_block_social_counter]

Последни новини