Илхан Кючюк от Девин: Притеснен съм за България. Кога Радев ще понесе отговорност за Кирил Петков?

0
254

 

„Каква отговорност ще понесе самият Петков със своите актове и действия през последните няколко месеца? Никаква, защото са гьон сурат!“, обяви президентът на АЛДЕ

 

Аз съм притеснен за България. Днес има политици, които не искат да си говорят. Още преди началото на кампанията едните казваха „няма да работим“, другите – „няма да сядаме на масата“. Но кой всъщност ги пита? Избирателят дава правото и тежестта в политиката. Той казва, кой ще изпълнява определена програма. Това заяви президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк на предизборен митинг в Девин.

В него участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движението Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс, евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“ Атидже Вели и водачът на листата в Смолян Хайри Садъков, съобщиха от пресцентъра на партията.

Днес виждаме нови политици, които искат да се изкарат морализаторите в българското общество. Те казват – никога с ДПС! И защо никога с партията, която 30 г. е в Народното събрание? С партията, която направи историческите решения за България, която ни вкара в НАТО и ЕС, която всеки ден модернизира България? Никога? Вие, казвате това, които вчера дойдохте от Канада и подписвахте незаконни решения със съдбоносни последици, които сега се атакуват в съда, заяви Кючюк. И постави въпроса какво е политическа отговорност и кой ще я понесе?

Каква морална отговорност ще понесе президентът Радев, който подписа указа за назначаването на Кирил Петков? Каква отговорност ще понесе самият Петков със своите актове и действия през последните няколко месеца? Никаква, защото са гьон сурат!, обяви Кючюк. И продължи: „Кирил Петков продължава да прави кампания и да казва, как той бил добрият“.

Кой е добър и кой е лош в политиката се определя единствено от вас, българските избиратели. Дайте възможност на ДПС да покаже своя ум, потенциал и качества. Да покаже как може да променя страната ни към по-добро, както го направи в последното издание на Народното събрание, обобщи Кючюк.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here