Хванаха кандидат-депутатът от ГЕРБ Деян Еленков да купува гласове в Берковица

0
867
Видео уличава кандидатът на ГЕРБ

 

Шефът на общинският съвет в Берковица и кандидат-депутат от ГЕРБ за област Монтана фигурира в сигнал, свързан със съмнения за купуване на гласове. Става дума за Деян Еленков, съобщава frognews.bg.
.

В документа, изпратен на местната полиция се посочва, че на 4-ти ноември късно вечерта,  Еленков бил забелязан да кара бус, облепен с предизборни плаката из празните улици на  Берковица. В една от тъмните пресечки изненадващо той спрял, като  след него паркирал сив на цвят голф. Въпреки тъмнината, сцената  и участниците в нея се виждали ясно, тъй като мястото се осветявало от фаровете на леката кола.

Шофьорът на немското возило бил разпознат като Калин – помощник в кампанията. Според свидетеля, Деян слязъл  от буса и заедно с Калин минали откъм  дясната му седалка.. Деян подал знак, прозорецът се отворил и оттам  била подадена пачка с пари. Деян я взел, отброил парите, след което  я предал на Калин. Секунди по-късно добавил и още банкноти. Подателят на сигнала смята, че сумата била дадена от съпругата на председателя на общинския съвет.

Заради съмнението, че може да се касае за купуване на гласове, той се обадил  на специалния за подобни сигнали телефон на МВР.   Патрулен екип малко по-късно накарал подателя да покаже мястото на срещата. „ Казах, че всичко е станало за минути“, пише той. „На следващият ден бях извикан в РПУ-Берковица и разпитан подробно от Димитър Захариев“, пише мъжът.

Той отбелязва притеснителния факт, че бусът продължил да си „работи“ необезпокоявано и през следващите дни. Заради бездействието, свидетелят бил принуден да се обърне към директора на полицията в Монтана. Според местните хора Деян Еленков – кандидат на ГЕРБ за народен представител, бил в роднински отношения с кмета на Берковица Димитранка Каменова, която също е от партията на Бойко Борисов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here