Стефан Янев: Гласувайте, изборите ще са честни

0
190

 

Премиерът определи като недопустимо и осъдително фундаменталното право на избор да е залог и жертва на тяснопартийни и конюнктурни интереси

 

Твърденията, че има нередности в подготовката на изборите, са спекулации. Това каза в началото на правителственото заседание премиерът Стефан Янев, предаде Агенция „Фокус“.

„Тяхната цел е да дискредитират изборите в предварителен порядък и да поставят под съмнение легитимността и автентичността на изборния резултат. Основната цел на тези внушения е българските граждани да бъдат демотивирани да гласуват в изборния ден“, добави той.

Премиерът определи като недопустимо и осъдително фундаменталното право на избор да е залог и жертва на тяснопартийни и конюнктурни интереси. Янев гарантира, че служебният кабинет е предприел всички действия, за да гарантира свободата, прозрачността и честността на вота.

„Няма място за притеснение, че има нещо нередно в подготовката на изборите. Българските граждани ще могат да гласуват спокойно, свободно и без притеснение“, увери той.

Премиерът обърна внимание, че очакванията към политическите партии са да генерират идеи, да са ангажирани с подготовката и разработването на управленски политики, а не с активни мероприятия, целящи да дискредитират основни демократични процеси и процедури.

„Българската политика се нуждае от възраждане, смислена промяна и почтени хора, които да работят за Родината си“, подчерта той.

Стефан Янев призова българите да са активни и да упражнят правото си на глас на изборите в неделя.

 

„Това е изключително важно, защото изборите са основата на демократичния процес. Механизмът, който реално ни дава възможност да влияем върху процеса по вземане на решения по отношение на това кой, как да управлява и какви политики да бъдат прилагани впоследствие. Трябва да сме активни, отговорни и съзнателни, когато участваме в електоралния процес. Възползвайки се от правото си на избор, утвърждаваме демокрацията и гласуваме за нея“, подчерта той.

Стефан Янев обясни, че високата избирателна активност ще доведе до легитимен парламент, а впоследствие до съставянето на стабилно редовно правителство.

„Това правителство трябва да започне необходимите за страната ни реформи, надявам се, като започне с реформата в съдебната система“, посочи той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here