Бивш депутат от “Атака”, с крупен бизнес, се самопредложи на Кирил Петков и Асен Василев

BIG5РАЗСЛЕДВАНЕБивш депутат от “Атака”, с крупен бизнес, се самопредложи на Кирил Петков...

 

Бившият областен управител на София, предложен от ПП „Атака“, бързо смени идеологическото си верую, само и само да продължава да има политически гръб за бизнес делата си. Добре осведомени източници на медията ни информират, че доскорошният атакаджия си е предложил услугите на Кирил Петков и Асен Василев от „Продължавам промяната“.

 

Кой е Николай Пехливанов и какво прави той при „почтените“ момчета от Харвард?

Пехливанов официално се представя за предприемач, собственик на групата „Грийн Лайф“, част от която са строително-инвестиционната компания „Грийн Лайф Пропъри Дивелъпмънт“, „Блек Сий Асет Мениджмънт“, както и „Грийн Лайф Ризортс“, специализирана в управлението на туристически услуги. Съпругата му Весела Илиева пък е собственик на „Юник естейтс“ – брокер на супер луксозни имоти.

Преди да завърши политическата си кариера като областен управител на област София, Николай Пехливанов е бил и зам.-председател на Столичния общински съвет от 2015 г. Бил е народен представител в 41-вото народно събрание като депутат от гражданската квота на ПП „Атака“, бил е и заместник-председател на парламентарната Комисия по регионална политика и местно самоуправление.

При тази биография се пита: Как е възможно, докато е народен представител, член на СОС и после областен управител, да развива без прекъсване и строителен бизнес?
Официално той е прехвърлил бизнеса на баща си. Но връзката е очебийна и няма как да подминем въпроса как е съчетавал политическата кариера и бизнеса си, които видимо са в конфликт на интереси. Отново един политик се подиграва с обществото и използва служебното си положение за лична изгода и облагодетелстване и отново същият този политик и предприемач се опитва да се задържи на гребена на вълната – този път чрез новите победители Петков и Василев.

От официалните декларации на Пехливанов за имотното му състояние се вижда, че разполага с милиони левове. Нелогично е, ако няма собствен бизнес. Прокуратурата и КПКОНПИ не смятат тези факти явно за смущаващи. Но с оглед приятелските му отношения с някои хора, имащи контрол над прокуратурата и КПКОНПИ, ситуацията се изяснява, коментират наши източници.

Сега Пехливанов се готви за нова политическа авантюра, самопредлагайки се на новите политически играчи. Ако те приемат подобна личност, с такова минало, тотално биха компрометирали себе си и биха потвърдили и без друго факти за себе си, които се подмятат из публичното пространство.

Твърденията на Петков и Василев, че искат да изкоренят корупцията вече никой не би взел несериозно, тъй като приемат в редиците си символ на задкулисни и корупционни схеми.
Но нека напомним допирните точки между Кирил Петков и Асен Василев с Николай Пехливанов от времето, когато те бяха служебни министри. Тогава, с решение на Министерски съвет от април 2021 година, фирма на Николай Пехливанов взима на концесия плаж “Къмпинг Веселие” в Созопол. “Блек Сий Бийч” ЕООД е определена за концесионер на морския плаж за срок от 15 години, като последните години компанията беше наемател на плажната ивица. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 27 818.87 лв. без ДДС. Дребни стотинки!

За отбелязване е, че както компаниите на Пехливанов, така и тази на съпругата му, оперират работят основно със скъпи луксозни имоти. Според наши източници сделките се правят като на война – с всички средства. Пак според нашите източници, „Юник естейтс“ дори са правели опити да изнудват свои клиенти, ако сделки не минават през тях. А иначе брокерската компания оперира с едни от най-луксозните имоти в България и съответно – с най-платежоспособните клиенти на този пазар.

Запознати твърдят, че дружеството се ползва с протекциите на съпруга на собственичката Весела Илиева, Николай Пехливанов. Известният строителен предприемач и политик, за когото очевидно не важат законите за конфликт на интереси, естествено пък пази бизнеса на своята съпруга.

Друг момент, с който Пехливанов се отличи в публичното пространство, е идеята му да подари Паметника на Съветската армия на Москва за безвъзмездната му поддръжка.

Както казва Пехливанов в едно интервю преди години за „Капитал“, „Не виждам причина успешни бизнесмени да не са успешни в политиката“. А може би и обратното? Сега остава да видим, дали новите носители на промяната – Петков и Василев, ще припознаят Пехливанов за свой политически и бизнес съмишленик. И истинска промяна ли ще правят или фалшива такава, пише сайтът wow-media.

[td_block_social_counter]

Последни новини