Москва напомни на Ердоган, че неговата прародина е в днешна Русия

BIG5ПРОФИЛМосква напомни на Ердоган, че неговата прародина е в днешна Русия
В страницата в Туитър на ПНД бе поместена снимка на Ердоган и Бахчели, хванали в рамка картата на т.нар. тюркски свят. Към него е включена голяма част от руската територия

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е приет в болница с коронавирусПрезидентският прессекретар Дмитрий Песков изрази съжаление, че на картата на тюркския свят, която лидерът на Партията на националистическото действие (ПНД) Девлет Бахчели подари на турския президент Реджеп Ердоган, не е обозначено с червена звезда, че неговият център се намира не в Турция, а в Алтай – в Русия. Говорителят на Кремъл отправи забележката си в ефира на телеканала „Россия-1“ по време на предаването „Москва. Кремъл. Путин“, цитирано от ТАСС, предава „Сега“.

„Нашите турски партньори развиват идеята за турското единство и това е нормално. Аз само мога да съжалявам, че на картата все пак не стои голяма червена звезда в центъра на тюркския свят. Този център не е в Турция, а е на територията на Руската федерация, в Русия“, каза Дмитрий Песков, който отлично владее турски език и два пъти е бил на дипломатическа служба в Анкара. „Това е свято място за всички тюрки, откъдето води началото си техният род. Казвам го като тюрколог“.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

В страницата в Туитър на ПНД бе поместена снимка на Ердоган и Бахчели, хванали в рамка картата на т.нар. тюркски свят. Към него е включена голяма част от руската територия. С червен цвят са Турция, Азербайджан, Туркменистан, Узбекистан, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан. В оранжево са земите на България и още няколко балкански държави, част от Иран, южните райони на Русия, а също голяма част от Сибир и Западна Монголия.  Жълти са Алтай, Якутия и Синцзян-Уйгурският автономен район в Китай. Какво означават тези цветове не е посочено.

 

[td_block_social_counter]

Последни новини