Кирил Петков: България може да се превърне във финансов хъб

BIG5ЦИТАТИКирил Петков: България може да се превърне във финансов хъб
„Ние в момента имаме една от най-ниските данъчни ставки в Европа за корпоративния данък, но не правим пари от това. Ние сме порталът на ЕС, но не го използваме“

 

По време на преговорите с политическите партньори лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков предложи превръщането на България във финансов логистичен хъб, за да се възползва максимално страната ни от ниските си данъци.

„Ние в момента имаме една от най-ниските данъчни ставки в Европа за корпоративния данък, но не правим пари от това. Ние сме порталът на ЕС, но не го използваме. Би трябвало всяка фирма, която си мисли да продава в Европа, да иска да базира своя бизнес тука. Всичките предпоставки са за това. Защо не го правят – защото ги е страх, защо ги е страх – връщаме се на темата с корупцията“, коментира Петков, цитиран от БНР.

Кирил Петков отново назова целта за нулева корупция и заяви, че икономическото развитие ще бъде невъзможно, ако не се постигнат по-високи нива на ваксинация – без задължение, но с информиран избор.

 

[td_block_social_counter]

Последни новини