Кирил Петков: Алчност, егоизъм и нехайство докараха страната до тук

BIG5ЦИТАТИКирил Петков: Алчност, егоизъм и нехайство докараха страната до тук
Време е да направим България, от която да се гордеем – наш дълг е да служим на българския народ, горд народ с велика история, заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“

 

„Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Народен представител е човек, който представлява сне само своите избиратели, а целия български народ. Наш дълг е да служим на българския народ, горд народ с велика история. Намира се на най-красивото кътче на страната. За съжаление прекалено дълго време народните представители преди нас не са с свършили добре работата. Затова България е изправена пред огромни предизвикателства.“ Това каза от Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ в декларация от името на парламентарната група.

Той отчете, че близо 2 млн. от нашите сънародници са избрали да живеят извън страната.

Кирил Петков попита къде са били народните представители, които е трябвало да решават тези проблеми. Отговорът е „алчност, егоизъм и нехайство” –  не на всички, но на повечето от тях, обясни той.

„По пътищата ни се разминават майбаси и ролс-ройси, но не на бизнес лидери, а на хора, близки до властта. Това трябва да спре днес”, заяви Кирил Петков.

Лидерът на “Продължаваме промяната” изреди и приоритети пред държавата според него: нулева толерантност към корупцията, истинско правосъдие в България, да превъзмогнем личното си его и да работим заедно, иновации, инвестиции, конкурентоспособност.

[td_block_social_counter]

Последни новини