Нинова: До неделя ще подпишем коалиционно споразумение

BIG5NBOX.BGНинова: До неделя ще подпишем коалиционно споразумение
Срещнах се с Асен Василев и Кирил Петков, до неделя ще бъде изготвено и подписано коалиционно споразумение. По моя информация и останалите партии, участвали в преговорите са съгласни да се подпише такъв документ

 

Остават няколко дни да изчистим спорните въпроси и да подпишем коалиционно споразумение. Това заяви на влизане в НС преди началото на 47-ия парламент Корнелия Нинова от БСП.

Казусът около председателя на Народното събрание е ясен. Не съм разочарована, че няма да съм аз, да е успешен парламентът, каза лидерът на БСП. Тя допълни, че е в ход подготовката на писмено коалиционно споразумение.

Нинова уточни, че се е видяла вчера следобед с Кирил Петков и Асен Василев. До неделя (5 декември) имаме уговорка да изчистим неяснотите, каза тя.  „По моя информация и останалите партии, участвали в преговорите са съгласни да се подпише такъв документ“, каза тя.

По думите на Нинова, всички преговарящи са съгласни първо да се подпише коалиционно споразумение и тогава да се говори с имена за министри. Тя каза и, че Националният съвет на БСП не е решил кои ще са кандидатурите за министри.

По думите й още не са определени имената на бъдещите министри от БСП.

Стана ясно още, че председателят на парламента няма да се избира на ротационен принцип, каквато информация се появи преди два дни от ДСБ.

[td_block_social_counter]

Последни новини