Нинова свиква Национален съвет на БСП във вторник

BIG5АКЦЕНТИНинова свиква Национален съвет на БСП във вторник

 

Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП свиква присъствено заседание на Националния съвет на БСП във вторник, 7.12.2021 г., от 14 часа в централата на партията, София ул. „Позитано“20, за обсъждане и приемане на Коалиционно споразумение за съставяне на правителство с ПП, ИТН и ДБ. Това съобщиха от „Позитано“ 20.

 

Инициативата на няколко членове на НС на БСП за свикване на присъствено заседание в събота, 04.12.2021 г., не събра нужния брой подписи от една трета (64) от членовете на НС.

В изявлението си за медиите вчера, 2 декември, лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че веднага след изготвянето на коалиционното споразумение между ПП, БСП, ИТН и ДБ ще свика пленума, който трябва да го обсъди и одобри. И едва след това ще се говори за конкретни министерски назначения.

„След като получим проект на коалиционно споразумение в началото на другата седмица свикваме присъствен Национален съвет, за да получи това споразумение одобрение“, каза Корнелия Нинова. И подчерта: „Да се подпише това споразумение и едва тогава да започнем да говорим за имена и постове.“

[td_block_social_counter]

Последни новини