Бившият министър Росен Желязков манипулирал обществени поръчки заради собствен интерес

2
555
Става дума за “Български пощи” и РВД 

 

Като министър на транспорта от правителството на ГЕРБ Росен Желязков лично е манипулирал поне две обществени поръчки за доставка на климатична техника, разкрива mutrinews.

Става дума за търговете на “Български пощи” и РВД в София.

В първия случай конкурсът на стойност 200 хил. лева без ДДС се печели от софийската фирма “Bulclima”, с които Желязков се познава от години, като това не е първият случай, в който тази фирма печели обявен търг. Самият Желязков е близък със собственика на фирма “Bulclima” Арнаудов, тъй като родителите на Желязков живеят в пряка близост до собственика на “Бул клима” в квартал Лозенец.

Във втория случай – при РВД, поръчката е спечелена от Варненската компания “MMC”. Скандалното в този случай е, че на първи кръг е избран друг победител с ясна ценова оферта, но след личната намеса на министър Желязков въпросният търг е отменен, като на “второ теглене” печеливша компания става фирмата от Варна.

Нека припомним, че при второто правителство на Бойко Борисов Росен Желязков беше “клиент” на прокуратурата и беше разследван за незаконно разпечатване на стотици хиляди бюлетини за парламентарните избори през 2013 година.

2 COMMENTS

  1. […] Първият свидетел е бил колега на Желязков в Министерски съвет по време на първото правителство на Борисов, а вторият е собственик на фирма, участвала в обществени поръчки и лично договарял се с бившия транспортен бос. Последният свидетел разкрива пред Мutrinews поне два търга, на които Росен Желязков лично е избрал победителите. Става дума за търговете на “Български пощи” и РВД. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here