Петър Витанов: С антиевропейска реторика БСП култивира бъдещи членове на „Възраждане“

0
277
Нямам съмнение, че Корнелия Нинова ще спечели прекия избор, коментира евродепутатът по повод предстоящото гласуване на оставката на председателя на БСП

 

„С посещението си в Скопие премиерът Кирил Петков отвори пътя към диалог. Наименованието Северна Македония беше първото и най-лесно постижимото искане на България“.  Това каза пред БНР евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов.

Той отчете, че има известна форма на напредък в преговорите и предвид относително успокоената политическа обстановка и в двете държави е възможно да е добра основа за продължаване на разговорите.

Евродепутатът направи коментар и по повод предстоящия конгрес на БСП в събота: „Иска ми се да дадем начало на по-различен път пред БСП. В криза сме, достигнахме историческо дъно с едва 250 000 души, които са ни подкрепили, необходимо е да имаме промяна и то не само персонална, но и идейна. Виждам я с нови идеи и с нови лица, които да ги артикулират. Нямам съмнение, че Корнелия Нинова ще спечели прекия избор… В БСП в момента култивираме бъдещи членове на „Възраждане“, защото ги нахъсваме с антиевропейска, националистическа и антиваксърска реторика. По-умерените хора не са в партията, останали са по-крайните или по-възрастните“.

Според Витанов случващото се във вестник „Дума“ е недопустимо и е форма на авторитаризъм.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here