Бившият премиер на Украйна Микола Азаров: Операцията на Путин спаси Русия от ядрен удар на НАТО

0
5024
Западът атакува информационно чрез социалните мрежи, че Русия е атакувала. Те са обидени, че плановете им са разрушени

 

Специалната операция в Украйна спаси Русия от ядрени удари на НАТО, смята бившия украински премиер Микола Азаров, съобщава RTVI.

Ето какво описва Азаров във Facebook за развитието на събитията:

„През декември 2021 г. Русия е получила информация за плановете на НАТО да разположи четири военни бригади (2 сухопътни, 1 морска, 1 въздушна) на територията на Украйна. Освен това е предвидено въздушната бригада да има възможност да носи ядрени бойни глави. НАТО искаше да се споразумее за това разполагане на войски през лятото на 2022 г. на заседание на Съвета за сигурност на ООН. Освен това, най-вероятно до края на годината те щяха да провокират конфликт и да започнат пълномащабни военни операции срещу Русия с използването на ядрени оръжия“, пише бившият украински премиер.

„За да предотврати трета световна война и атака срещу Русия с ядрено оръжие, руското правителство реши да спре тази ситуация и да възстанови реда в Украйна. Западът атакува информационно чрез социалните мрежи, че Русия е атакувала. Те са обидени, че плановете им са разрушени, а сега Русия не може да бъде унищожена с ядрени оръжия, които са в Украйна и за сметка на Украйна. Между другото, какво каза Путин: времето за летене на бойните глави от Харков до Москва е 3 минути, няма време за ответен удар. От САЩ – 30 минути, има време за отговор “, пише бившият премиер на Украйна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here