Светослав Илчовски: Производителите на олио са близки до Борисов и тормозят хората

0
868

 

“Много ГЕРБ-аджииски пари се появиха в земеделието, заяви бизнесменът след дълго отсъстве от публичното пространство“

 

„Много ГЕРБ-аджииски пари се появиха в земеделието и надуха цени на наеми, лъжат че нямало гориво, олиото било скъпо…“, това сподели пред „Евроком“ бизнесменът Светослав Илчовски по повод създалата се истерия в страната с цената на олиото.

„Виждам как ни изкарват производителите на олиото. Това са глупости на глупостите. Цената на олиото не трябва да бъде повече от 3 лв. Производителите са 5-6, но са близки до Бойко и тормозят хората“, добави той.

Илчовски разказа как олио, което се продава в Италия се връща обратно у нас и се препродава на много по-висока цена.

„Олио има, колкото щеш. Трети или четвърти сме в света по производство на олио. Това са спекулите, които получаваме от дългото управление на тиранина Бойко“, добави той.

„Не знам защо се търсят спекули от правителството, като могат да се отворят данъчните делкарации, да се види кой на каква цена е продал и кой прави спекулата. Обвиняват производителите, което е глупост на глупостите“, категоричен беше Илчовски.

Той определи спекулата с олиото като политически проблем.

„Насаждат паника. Олио има, колкото искаш. Има много тигани, които работят без мазнина, така че просто спрете да го купувате“, беше съветът на Илчовски.

„Зърно има много. Лъжат хората и манипулират. Днес плача аз, утре плачеш ти“, каза още бизнесменът.

„Ние произвеждаме толкова много зърно, че ви е бедна фантазията. Жътвата е след 100 дни. Това е пълна спекула. Не знам защо държавата купува това зърно. Това е пълна набутвация на държавата“, категоричен беше Светослав Илчовски.

„Ако купят това зърно за 1 млрд., другата година ще го продадат на половин цена. Връзките в света са разрушени и цената ще падне“, прогнозира той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here