Мустафа Карадайъ със знакови срещи в Бурса и Истанбул

BIG5АКЦЕНТИМустафа Карадайъ със знакови срещи в Бурса и Истанбул

 

Знакови срещи в Бурса проведе председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той разговаря с бизнесмена и почетен председател на най-голямата изселническа федерация в Турция „Балгьоч“ Турхан Генчоглу, съобщава пресцентърът на Движението.

Бурса1

Генчоглу, който е голям приятел на регион Кърджали, ръководи фамилната компания. Неговият баща, покойният Мюмюн Генчоглу е създател на най-голямата изселническа организация „Балгьоч“.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателите на Движението Ахмед Ахмедов и инж. д-р Хасан Азис, кмет на Кърджали, както и делегация на Движението е на посещения в Турция. Политиците на ДПС присъстваха в петък на тържествена вечеря-ифтар в Истанбул, а след това и в Бурса. Вечерята в Бурса по повод свещения месец Рамазан бе под надслов под наслов „Заедност, Единство и Добруване“. Отправихме молитви за мир, здраве и просперитет на нациите, каза Карадайъ.

Бурса

В Бурса лидерът на ДПС разговаря с кмета на побратимената на Кърджали община Османгази  Мустафа Дюндар. Г-н Дюндар показа на Карадайъ и делегацията на ДПС музей „Панорама 1326“ в Бурса, който е един от най-големите панорамни музеи в света, официално открит през 2019 година.

Бурса9

Делегацията на ДПС включва още областните председатели на Кърджали, Хасково и Шумен – Ресми Мурад, Мехмед Атаман и Айсел Руфат, общински кметове на ДПС и представителят на ДПС в Бурса Танер Чауш.

Бурса3

Бурса8

Ифтар Бурса6

 

Мустафа Карадайъ, зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и инж. д-р Хасан Азис, кмет на Кърджали, както и делегация на Движението присъстваха на тържествена вечеря-ифтар в Бурса по повод свещения месец Рамазан. Вечерята бе под наслов „Заедност, Единство и Добруване“.

Делегацията на ДПС включва още областните председатели на Кърджали, Хасково и Шумен – Ресми Мурад, Мехмед Атаман и Айсел Руфат, общински кметове на ДПС и представителят на ДПС в Бурса Танер Чауш.

В началото на поздравлението си Карадайъ предаде най-сърдечните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„Много съм щастлив, че се намирам сред вас. благодаря ви за подкрепата и всеотдайната работа на изминалите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и подкрепата, които ни давате. И ние се опитваме да оправдаваме това доверие. Тук сме за да благодарим на всеки по отделно за всеотдайната работа по време на изборите”, каза Мустафа Карадайъ.

Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и роднини. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от държавата си.  Но успяхме. България постигна демокрацията  с нашата помощ. Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази демокрация. През годините минахме през много изпитания. Те ни направиха по-силни. ДПС стана  силна партия, продължи Карадайъ.

Ифтар Бурса7

И заяви: Сигурен съм, че заедно ще успеем да постигнем още много неща. Гордеем се с вас. Близостта ви до нас и всеотдайната ви работа е много ценна за нас. Искам да благодаря и на представителя на ДПС в Бурса и неговия екип и представителите ни в секциите, както и на всеки, който защитавайки демократичните си права е упражнил правото си на глас.“

Ифтар Бурса8

Празничната вечеря бе уважена от депутати от турския меджлис и кметове на общини от Р Турция. На ифтара присъстваха Ефкан Ала – зам.-председател на Партията на справедливостта и развитието (AK parti), Давут Гюркан – областен председател на Партията на справедливостта и развитието в Бурса, Хакан Чавушоглу – депутат в турския меджлис и председател на Комисията за правата на човека в турския меджлис, Нуреддин Куртулмушлар – зам.-областен председател на Партията на справедливостта и развитието в Бурса, Азис Бабушчу – председател на Групата за приятелство с България и депутат в турския меджлис, Юксел Йозкан и Еркан Айдън – депутати в турския меджлис от Републиканската народна партия (CHP), Исмаил Татлъоглу – зам.-председател на ПГ на Ийи парти (İYİ parti) в турския Меджлис, Абдуллах Улуйол – секретар за Балканските страни в Републиканската народна партия (CHP), Турхан Генчоглу – почетен председател на Балгьоч, Мустафа Дюндар – кмет на община Османгази, Йондер Танър – кмет на община Кестел, Онур Услу – зам.-кмет на община Нилюфер.

[td_block_social_counter]

Последни новини