Не изнасяме оръжие, а? Ръждиви български танкове на жп гара Казанлък. Накъде отиват?

BIG5РАЗСЛЕДВАНЕНе изнасяме оръжие, а? Ръждиви български танкове на жп гара Казанлък. Накъде...

 

От няколко дена ръждиви български танкове, самоходни гаубици, БТР-и и стари военни ЗИЛ-ове от резерва на поделенията на 61-стрямска механизирана бригада в Карлово и Казанлък пътуват в посока изток (на собствен ход по шосето или качени на железопътни вагони) към Прохода на републиката, откъдето е вероятно да се прехвърлят в Северна България и от там в Румъния и Украйна.

 

Един от железопътните ешелони беше открит на гара Казанлък от старозагорския журналист Михаил Михайлов, който успя да го заснеме със скрита камера. От кадрите е видно, че не става въпрос за техника, която в момента е действаща в поделенията, а за техника от резерва – машините са много ръждиви. Естествено обикалянето на Михайлов около влаковата композицията веднага привлече вниманието на служител от звено „Контратероризъм“, който стоеше на гарата, но Михайлов успя да запише и част от разговора си с него.

Контратерористът излезе пред Михайлов с обяснението, че техниката отива на учение на полигон Корен край град Хасково, но дотам няма железопътна линия, а до Украйна (през Румъния) жп линия има. Тоест, снимките със скритата камера на скандалният журналист задават въпроси дали България предава (или продава) старото си ръждясало въоръжение, което стои на склад като резерв, на Украйна.

 

[td_block_social_counter]

Последни новини