Борисов: По сделката за газ от САЩ участниците ще си разделят по 100 милиона на месец

BIG5АКЦЕНТИБорисов: По сделката за газ от САЩ участниците ще си разделят по...

 

Участниците в сделката за доставка на газ от САЩ ще си разделят по 100 милиона на месец. Това заяви в Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БНР.

 

Борисов подчерта, че правителството умишлено не дава отговор колко точно ще струва американският газ, за който премиерът Кирил Петков каза, че ще е по-евтин от сегашната пазарна цена на „Газпром“:

„Неговият КЕВР, който подмени политически, излиза: „Газът за май поскъпва с 14 процента“. Сложи му изказването на екрана, до него цената на КЕВР, и остави народът да види кой лъже. Ние като сметнахме цената на КЕВР, точно което прогнозирахме, че по сто милиона ще си разделят участниците, на месец. Те знаят, че лъжат, знаят, че крадат, знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“.

Що се отнася до доставките на газ от Азербайджан Бойко Борисов посочи:

„Добрата новина, казва той, от днес е, че ще можем да си получим цялото количество азерска газ. Първанов започна, аз го свърших, азерска газ си тече, има си договори. Коя е добрата новина? Вие щяхте да объркате договора, да спре“.

Борисов отново заяви, че ГЕРБ не иска предсрочни избори:

„Оставете ги! Те браншовете ще си ги бият с камъни. Никакви предсрочни избори. Трябва до последният българин да се отчае, да се разбере лъжата, за да можем да започнем на чисто. От септември нататък те няма да стоят!“

[td_block_social_counter]

Последни новини