Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цените

0
303
Рамадан Аталай: Сещам се за една притча, която един американски президент употребява – по отношение на управляващите – че се държат като пеленачета: от едната страна – неистов апетит, от другата страна – пълна безотговорност

 

Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цените си – това каза един от членовете на енергийния регулатор Александър Йорданов. Той обаче уточни, че техните заявления са направени преди компаниите да получат компенсации за по-големите си разходи, което ще се отрази на крайните цени на електро- и топлоенергията, съобщава БНР.

Александър Йорданов бе изслушан в парламентарната енергийна комисия и отговори на въпросите на опозицията дали е вярно, че предприятията в сектора са поискали токът и парното да поскъпнат между 100 и 150 процента от юли.

„Имаме информация, че ЕРП-тата са поискали увеличение над 100%,  в мрежа високо напрежение са поискали увеличение над 150%, „Топлофикация“ – София е поискала увеличение от 150%. Вярно ли е това или не е вярно?“, попита депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Йорданов отговори: „Да, има има искания за увеличение, няма искане за намаление на цени. Всякакви коментари по повод на ценовите заявления преди ние да сме отчели резултата от компенсациите, които дружествата са получили, по-скоро биха изкривили представата на обществото по отношение на това какви ще бъдат цените“.

Позицията на енергийния регулатор бе защитена от представителите на управляващата коалиция.

Това обаче предизвика реакцията на Рамадан Аталай: „Сещам се за една притча, която един американски президент употребява – по отношение на управляващите – че се държат като пеленачета: от едната страна – неистов апетит, от другата страна – пълна безотговорност“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here