Делян Добрев: Не разбирам Петков нарочно ли лъже или някой го подвежда

BIG5АКТУАЛНОДелян Добрев: Не разбирам Петков нарочно ли лъже или някой го подвежда

 

ГЕРБ опровергаха премиера Кирил Петков за изплатените компенсации за високите цени на тока. На брифинг опозицията посочи, че министър-председателят се похвалил с 4,1 милиарда лева компенсации за бизнеса заради скъпия ток.

 

Всъщност от отговор на енергийния министър до Делян Добрев става ясно ,че са платени 1,1 милиарда лева. Не войната и световната конспирация са виновни за инфлацията у нас, критикуваха от ГЕРБ. Хората се чудят защо обедняват всеки ден, каза Делян Добрев, предава News.bg.

Истината е в отговора на енергийния министър. Не мога да си обясня Кирил Петков нарочно ли лъже или някой го подвежда, заподозря депутатът. Кой лъже премиера Кирил Петков и го кара да изглежда смешен, подчерта Добрев. Властта не знае какво се случва в тази държава, според опозицията. Освен това ГЕРБ питат ако бизнесът е получил един милиард лева, а от бюджета са изхарчени 4 милиарда лева, къде е разликата. Над 25% е инфлацията при хранителните продукти.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Средната за страната е 14%, два пъти по-висока от средната за ЕС. Според Добрев и Кирил Петков не знае къде са останалите 3 милиарда лева и никой не знае къде са. От отговора на Александър Николов до опозицията става ясно, че от декември до март за компенсации за битовите потребители са дадени малко над 1 милиард лева.

[td_block_social_counter]

Последни новини