Ива Митева: Да внимаваме народът да не ни изгони с камъни и да не ни изхвърли през прозорците

BIG5ЦИТАТИИва Митева: Да внимаваме народът да не ни изгони с камъни и...

 

Председателският съвет трябваше да бъде запознат с този въпрос. Аз самата, докато бях председател на парламента, многократно исках и занимавах колегите с всичко, което постъпваше в Народното събрание. Дори смятах, че е редно и харченето на бюджета и всеки един сключен договор да бъде докладван, защото винаги нещо може да излезе. Колкото повече хора знаят, по-добре.

 

Така коментира поставяването на металните решетки на вратите на парламента депутатът от Има такъв народ Ива Митева в Народното събрание.

Митева коментира, че не е запозната с никакъв акт за сложените врати и не е запозната дали може да бъде обжалван.

Предварителното становище на Министерство на културата е, че няма пречка да бъдат поставени металните решетки. Трябва да се види има ли наистина такива разговори и да се прецени как се действа. Убедена съм, че главният секретар си е свършил работата както трябва и се надявам това да е било докладвано на председателя на парламента. И той трябва да изисква докладна и да върне лентата и да провери цялата фактология. Но да се крие председателят на парламента зад администрацията не е редно. Дошли сме с някаква отговорност и трябва да си носим отговорността. Когато сгрешим, трябва да си признаем. Не е драма човек да има сила да си признае грешката, посочи още Митева, предава Novini.bg.

Не трябва да има прегради между нас и хората. Трябва много да внимаваме да не ни изгонят с камъни. Да не дойде времето, когато ще ни изхвърлят през прозорците. Затова трябва да сме разумни, допълни още тя.

[td_block_social_counter]

Последни новини