Путин обяви провал на кибератаките и санкционния режим срещу Русия

BIG5АКТУАЛНОПутин обяви провал на кибератаките и санкционния режим срещу Русия

 

Според него се използват най-модерните алгоритми и комбинирани технологии

 

Броят на кибератаките срещу руската ИТ инфраструктура нараства през последните години и след началото на специална операция за защита на Донбас предизвикателствата станаха още по-големи, но киберагресията срещу Русия се провали.

Това съобщи руският президент Владимир Путин, съобщава „Известия“.

„Още днес можем да кажем, че киберагресията срещу нас, както и санкционната атака срещу Русия като цяло, се провалиха. Като цяло бяхме готови за тази атака“, каза той на заседание на руския съвет за сигурност.

„Всъщност това са действия на държавни структури. Ние с вас знаем, че кибервойските вече са съвсем официално част от армиите на някои държави“, подчерта руският лидер.

Държавният глава обясни, че в хода на кибератаките се правят целенасочени опити за деактивиране на интернет ресурсите на критичната инфраструктура на Русия. На първо място, под атака бяха медиите, финансовите институции, масовите обществено значими портали и мрежи. Сериозни атаки бяха извършени на официалните сайтове на властите, каза Путин.

Освен това по-често се фиксират опити за незаконно проникване в корпоративни мрежи на водещи руски компании.

„В повечето случаи се използват следните тактики за атака: Достъпът до руски интернет ресурси е блокиран, информацията става недостъпна или се заменя с фалшификати. В същото време се използват най-модерните алгоритми и комбинирани технологии“, каза президентът.

източник: Епицентър

[td_block_social_counter]

Последни новини