Зеленски се заяде с Байдън: Не ние, а вие не ни послушахте!

0
283

 

Прессекретарят на Зеленски Сергей Никифоров отговори на думите на президента на САЩ Джо Байдън за несериозното отношение на Киев към началото на руската специална операция. По-рано американският лидер упрекна украинския си колега, че е пренебрегнал предупрежденията на Вашингтон. Това съобщава украинското издание на Liga.net.

 

В петък, 10 юни, на събитие за набиране на средства в Лос Анджелис, Джо Байдън припомни, че Владимир Зеленски не се е вслушал в предупрежденията на Съединените щати. Според американския президент през зимата на 2022 г. той е казал на украинския си колега, че Русия скоро ще премине границата, но той не иска да слуша. Байдън се оплаква, че много други не вярват в сериозността на прогнозата, тъй като смятат заплахата за преувеличена.

В отговор на изявлението на президента на САЩ прессекретарят на Зеленски Сергей Никифоров припомни, че е имал няколко срещи с Байдън в началото на зимата, по време на които лидерите обменят мнения и информация. „Следователно фразата „не исках да чуя“ вероятно трябва да бъде изяснена“, каза представителят на президента на Украйна.

Никифоров отбеляза, че Зеленски призова Запада да наложи превантивни санкции, за да принуди Русия да се откаже от плановете за специална операция, но американските партньори „не искаха да чуят“ Киев

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here