Заради наглите си лъжи Нинова трябва да бъде екстрадирана в Донбас! Вижте какво разкрива WSJ и украински депутат за оръжието от България!

BIG5РАЗСЛЕДВАНЕЗаради наглите си лъжи Нинова трябва да бъде екстрадирана в Донбас! Вижте...
Как се наддава за съветско оръжие, произведено в България, и кой печели от него

 

Корнелия Нинова трябва да бъде изправена пред съд заради лъжите си пред българския народ или най-малкото екстрадирана на фронта в Донбас. Повод за това са разкрития на „Уолстрийт Джърнъл“ /WSJ/ и украински депутат за изпратеното в Украйна българско оръжие.

Според WSJ, служители на украинското министерство на отбраната са признали затруднението с доставка на съветско оръжие. „Миналия месец чешки и полски брокери, работещи от името на Украйна, завършиха сделка с български доставчик на руски бронирани машини и артилерийски снаряди, когато група арменски купувачи, предлагащи да платят 50% премия, успяха да спечелят договора, каза украински народен представител, запознат с преговорите“, пише американската медия по повод наддаването за закупуване на оръжие от България включително.

През 2020 г. българските прокурори повдигнаха обвинения срещу трима руснаци за предполагаемо отравяне на българския търговец на оръжие Емилиян Гебрев през 2015 г. с „Новичок“, мощен нервнопаралитичен агент, припомня WSJ и уточнява, че Гебрев е участвал в посредничество при продажба на оръжие за Украйна. Русия отрече участие в тези различни атаки. Гебрев оцеля след отравянето, но мнозина от международната оръжейна индустрия оттогава тълкуват събитието като сигнал за други, които биха могли да обмислят да правят бизнес с Киев, коментира WSJ.

Въпреки всички тези разкрития и купищата снимки с товарене на украински самолети с оръжие, Нинова и нейната дясна ръка в този бизнес Калоян Методиев, не спират да отричат, че българско оръжие не отива в Украйна. Те дори продължават да въртят своите комисионни и далавери, които в крайна сметка, освен че ще ги направят тях двамата милионери, но ще доведат до закриването на ВМЗ – Сопот.

[td_block_social_counter]

Последни новини