Кирил Петков: Има много доказателства срещу Бойко Борисов за чудовищна корупция

0
248
Европрокуратурата разпита Васил Божков по видеовръзка, но българската прокуратура не може

 

„Ако се върнем към ареста на Борисов, значи имаме един човек, който има материален интерес от близо 600 милиона (бел.ред. – Васил Божков). Имаме признание, че той е плащал подкуп от 60 милиона, или 10% от тези средства. Имаме шофьор, който каза, че го е карал много често от Министерството на финансите, имаме секретарка в Министерството на финансите, която казва, че много често този човек е идвал.

Имаме банки, от които са теглени банкноти по 500 евро. Имаме цялото самопризнание, но прокуратурата единственото, което не може да направи, е да говори по видеовръзка с този човек и да го разпита.“

Това казва премиерът Кирил Петков в интервю за в. „Капитал“.

Той припомня и факта, че Европрокуратурата разпита Васил Божков по видеовръзка, но българската прокуратура не може.

„И е невероятно, в смисъл, на когото и да се разкаже тази история, всички казват „ами това е превзета държава“. Няма как при тези всичките информации ти да оставиш този човек, тези хора да не ги разследваш, да не повдигнеш разследване.

И реално във всяка нормална държава той никога не би трябвало да пуснат от ареста след изтичането на 24 часа, но както знаем, българският закон в момента ограничава ареста за 24 часа и дава възможност след това оттам нататък да реши същият този главен прокурор“, коментира премиерът.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here