Отворено писмо до лидерите на партии: Не предавайте България!

0
259
Призивът е по повод ветото над Македония и гласуването на вот на недоверие към правителството

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

до лидерите на парламентарно представените партии и председателите на парламентарните групи в Народното събрание

Почитаеми дами и господа, колеги, приятели, българи!

Задават се ключови дни за Отечеството. В сряда ще се гласува вот на недоверие към един престъпен режим, който въвлече България в безпрецедентна финансова, социална и морална криза.

При рекордни нива на инфлацията и държавния дълг, при рекордно висок бюджетен дефицит всеки отговорен и милеещ за народа си политик е длъжен първо пред съвестта си да покаже червен картон на проваленото правителство, известно във вицовия фолклор като „харвардските измамници“.

Призоваваме ви да проявите доблест, независимо от политическата конюнктура и теснопартийните интереси, външния натиск, финансовите стимули! Помислете за онези, които ви гласуваха доверие и ви изпратиха в българския парламент не за изгода, комисионни и привилегии, а за справедливост, в името на демокрацията.

Заедно с вота на недоверие съдбата поставя пред вас още по-драматична задача: да отстоявате националната чест по темата с ветото за Северна Македония. Всяко отстъпление от официалната българска позиция, застъпвана в няколко правителствени и парламентарни решения от 2017 г. насам, е предателство спрямо историята, родовата памет и идеалите на отечеството, формулирани от възрожденските просветители и борци за обединение на българските земи.

90% от българите в Северна Македония не искат да се вдигне ветото, защото смятат, че техните права са нарушени и че по този начин държавата няма да промени отношението си към тях. Това, което ни предлага Франция, включва само едно от петте искания от договора от 2017 г. Падане на ветото може да има, само ако до 23 юни България успее да договори и останалите четири условия сега, не в бъдеще пожелателно време.

Няма цена, няма кауза, заради която си струва да отстъпим. Най-малко – заради витиеватото и компромисно „предложение“ на една чужда държава. Децата ни не ще го простят.

Не предавайте България, защитете Отечеството!

Проф. Антоанета Христова, Соня Колтуклиева, Георги Марков, Петьо Блъсков, Петьо П. Блъсков, Александър Урумов, Недялко Недялков, Станислав Недков – Стъки, Юлий Москов, Николай Бареков

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here