Георги Марков: Македония снощи погреба членството си в ЕС! Радев, а не Петков да наложи вето! Не съм гласувал за Радев, но не мисля, че е национален предател!

0
548
Бившият конституционен съдия и депутат от Великото Народно събрание, както и от 36-то Народно събрание, което призна Македония на 15 януари 1992 година, Георги Марков коментира пред Поглед.инфо казуса със съседката ни РС Македония и членството и в ЕС

 

– Г-н Марков, като конституционен съдия и депутат от Великото народно събрание и 36-то Народно събрание, което призна Македония на 15 януари 1992, как ще коментирате казуса със съседката ни и членството и в ЕС?

– Снощи Северна Македония сама погреба членството си в ЕС. На един от най-големите митинги, които съм виждал, лидерът на опозицията Християн Мицкоски отхвърли френския проект и няма да даде гласовете на партията си за промяна на Конституцията.

Той каза, че трябва да коленичим там на място и да се извиним за някакъв фашизъм. В България не е имало фашизъм, а на множество снимки се вижда, че във всички градове македонците посрещат цар Борис като своя цар. Имаше много обидни плакати за България, които не заслужаваме. Не само първи ги признахме, но и доктор Желев нави Елцин след трета водка и Русия да ги признае. България да коленичи?! И управляващите у нас, и институциите се правят, че не са чули. ПП – Позорът Продължава.

– Но все пак Мицкоски не е премиер, а само лидер на опозицията?

– Премиер на Македония неформално е Александър Сорос, най-близкият приятел на Заев. Но ерата „Заев“ приключи на местните избори. Мицкоски разгроми социалистите в Скопие и всички големи градове. Той е бъдещият премиер и не е все едно какво говори. При това изрично заяви, че не подкрепя Договора за добросъседство с България. Прогнозира, че ще върне името на страната – Македония.

– Каква да е нашата реакция, натискът от Запад е голям?

– Сорос почерни Украйна. В резултат на Майдана през 2014 страната загуби Крим и тепърва ще дава много жертви и ще губи територии. Сега ще разсипе и България. Ако неговите партизани от Америка за България, които управляват, особено след вчерашния митинг в Скопие, свалят гащи, в страната ни ще започнат размирици и гражданска война.

– Какво трябва да се направи според вас?

– За Брюксел трябва да замине не Петков, а Радев. Премиерът е в процедура по вот на недоверие със загубено парламентарно мнозинство. Самият парламент, който го излъчи, е слабо представителен. За него като институция стоят едва 1/3 от избирателите. По Конституция Радев може да ни представлява по всяко време в международните отношения. Избран е мажоритарно при това.

– Какво да направи Радев?

– Да наложи вето и да иска Европейският съвет да гледа кадри от митинга в Скопие. Не съм гласувал за Радев. Импийчмънт му исках. Но не мисля, че е национален предател и ибрик на неолибералната сган в Америка. Или имаме национално достойнство, или се отказваме от суверенитета си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here